Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Marynowane pieczarki


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 kg  pieczarek
  • 4 szklanki  wody
  • 1/2 szklanki  octu
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 2 łyżeczki  soli
  • ziele angielskie
  • pieprz w ziarnach
  • liść laurowy
  • cebule bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki wypłucz i dobrze osusz (możesz je też obgotować). Wymieszaj je w lekko osolonym jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż na złoto na rozgrzanym oleju.
  2. Z pozostałych składników przygotuj zalewę.
  3. Pieczarki włóż do litrowych słoików. Dodaj do każdego przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę. Następnie zalej gorącą zalewą i zakręć.
  4. Najlepiej smakują po 1-2 dniach.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE