Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 kg pieczarek
- 4 szklanki wody
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki oleju
- 1 sztuka koncentrat pomidorowy
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki soli
- ziele angielskie
- pieprz w ziarnach
- liść laurowy
- cebule bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki wypłucz i dobrze osusz (możesz je też obgotować). Wymieszaj je w lekko osolonym jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż na złoto na rozgrzanym oleju.
- Z pozostałych składników przygotuj zalewę.
- Pieczarki włóż do litrowych słoików. Dodaj do każdego przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę. Następnie zalej gorącą zalewą i zakręć.
- Najlepiej smakują po 1-2 dniach.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka