Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mizeria z koperkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Mizeria z koperkiem świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  ogórek zielony
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 100 ml  śmietana
    12%
  • 100 ml  jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka  cukier
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki dokładnie umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry razem ze skórką. Następnie przełóż ogórki na durszlak i oprósz solą. Odstaw na 10 minut, a gdy puszczą wodę, odciśnij.
  2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Dopraw cukrem, a gdy się rozpuści dodaj sok z cytryny, sól i pieprz.
  3. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Ogórki przełóż do miski. Zalej sosem i obficie posyp koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

mizeriaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE