Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Oryginalna sałatka z indykiem


30.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  piersi z indyka
  • 400 g  roszponki
  • 2 sztuki jabłka
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  octu jabłkowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • kilka orzechów włoskich
  • 1 opakowanie  serka wiejskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka pokrój w kostkę, oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Do miski przełóż roszponkę. Dodaj podsmażone mięso i 2 pokrojone w plasterki jabłka. W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, cukier oraz ocet jabłkowy. Sosem polej sałatkę.
  3. Gotową sałatkę rozłóż na talerze. Każdą porcję dopełnij orzechami włoskimi i serkiem wiejskim.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE