Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pasiasta mizeria


25.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pasiasta mizeria i to doskonałe uzupełnienie mięsnego dania. Będzie też ładną ozdobą stołu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  ogórek zielony
    wężowy
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 3 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
  • 5 liści  sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek obierz ze skórki i potnij w cienkie paski. Z dwóch pasków ogórka zwiń różyczkę. Pozostałe ogórki przełóż do miski i oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Czosnek obierz, posiekaj i dodaj do ogórków razem z jogurtem. Delikatnie wymieszaj.
  3. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty i wyłóż na nią ogórki. Udekoruj różyczką z ogórka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

mizeriaprzepisy na sałatkiogórek


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE