Dzisiaj jest: Sobota, 23.11.2019 Imieniny: Klemensa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pikantna sałatka z papryką i kaparami


24.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  pełnoziarnistego makaronu świderki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  kaparów
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
    Sos
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  śmietany 18%
  • chili
  • czosnek granulowany
  • suszona natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i ostudź.
  2. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj z natką pietruszki, makaronem i kaparami.
  3. Sos: Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki oraz chili i czosnkiem. Polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE