Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 30 dag pełnoziarnistego makaronu świderki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 łyżki kaparów
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
- Sos
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany 18%
- chili
- czosnek granulowany
- suszona natka pietruszki
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i ostudź.
- Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj z natką pietruszki, makaronem i kaparami.
- Sos: Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki oraz chili i czosnkiem. Polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: przyślij przepis!