Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pożywna sałatka z ziemniakami


27.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pożywną sałatkę z ziemniakami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ziemniaki
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 70 g  musztarda
    gruboziarnista
  • 1 łyżka  kminek
  • 60 g  majonez
  • 100 g  pomidorki koktajlowe
  • 100 g  boczek
  • 1 garść  roszponka
  • 2 garści  kiełki rzeżuchy
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 łyżeczka  koperek
    suszony
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki zalej wrzątkiem i gotuj przez 10 minut w mundurkach z 1 łyżką kminku.
  2. W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, musztardę koperek, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszaj. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Przestudzone ziemniaki dokładnie obierz ze skórki, a następnie pokrój w grubsze plastry. Boczek pokrój w cienkie paseczki, po czym zrumień na patelni. Następnie dodaj plastry ziemniaków i smaż razem przez 3 minuty. Zdejmij z patelni.
  3. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem. Umieść w misce i wymieszaj z pomidorkami, roszponką, kiełkami rzeżuchy oraz pokrojoną w paski cebulą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Składniki wymieszaj z sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE