Dzisiaj jest: Wtorek, 28.01.2020 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ryżowa sałatka z mandarynkami


18.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  białego ryżu
  • 2 sztuki mandarynki
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy z groszkiem
  • 10 sztuk czarnych oliwek
  • 1/3 sztuki czerwonej papryki
  • 1/3 sztuki zielonej papryki
  • 1/3 sztuki papryczki chili
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i przełóż do miski.
  2. Czerwoną i zieloną paprykę umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ryżu razem z odsączonymi z zalewy kukurydzą i groszkiem.
  3. Mandarynki obierz ze skórki, podziel na cząstki i wyfiletuj.
  4. Papryczkę chili umyj, osusz i pokrój w krążki. Razem z mandarynkami oraz oliwkami dodaj do sałatki. Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE