Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryżowa sałatka z owocami i bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka banan
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  jogurtu
  • orzechy ziemne
  • płatki migdałowe
  • żurawina
  • 250 g  rodzynek
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestygnięcia. Do zimnego ryżu dodaj pokrojone w kostkę owoce oraz bakalie.
  2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Sosem polej sałatkę. Następnie skrop ją jeszcze sokiem z cytryny.
  3. Przed podaniem posyp sałatkę uprażonymi orzechami i migdałami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE