Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g ryżu
- 1 sztuka jabłko
- 1 sztuka banan
- 1 sztuka puszka brzoskwiń
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki jogurtu
- orzechy ziemne
- płatki migdałowe
- żurawina
- 250 g rodzynek
- sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestygnięcia. Do zimnego ryżu dodaj pokrojone w kostkę owoce oraz bakalie.
- Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Sosem polej sałatkę. Następnie skrop ją jeszcze sokiem z cytryny.
- Przed podaniem posyp sałatkę uprażonymi orzechami i migdałami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka