Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ryżowa sałatka z szynką


28.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu parabolicznego
  • 25 dag  szynki w kawałku
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 15 dag  pomidorków koktajlowych
    Sos
  • 12 dag  serka ziołowego
  • 4 łyżki  mleka
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Szynkę pokrój w słupki. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Pomidorki przekrój na pół, a ogórek pokrój w kostkę.
  3. Do miski wsyp ryż, szynkę, rzodkiewki, pomidorki i ogórek. Wymieszaj.
  4. Serek utrzyj z mlekiem, oliwą, octem winnym, solą oraz pieprzem.
  5. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj i dodaj do sosu. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE