Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryżowa sałatka z szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu parabolicznego
  • 25 dag  szynki w kawałku
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 15 dag  pomidorków koktajlowych
    Sos
  • 12 dag  serka ziołowego
  • 4 łyżki  mleka
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Szynkę pokrój w słupki. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Pomidorki przekrój na pół, a ogórek pokrój w kostkę.
  3. Do miski wsyp ryż, szynkę, rzodkiewki, pomidorki i ogórek. Wymieszaj.
  4. Serek utrzyj z mlekiem, oliwą, octem winnym, solą oraz pieprzem.
  5. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj i dodaj do sosu. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE