Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka sałata lodowa
- 2 sztuki pomidor
- 2 sztuki jajka
ugotowane na twardo - 1 puszka tuńczyk w sosie własnym
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 pęczek szczypiorek
- 1 sztuka cytryna
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, pomidora pokrój na sześć części, obrane jajka na ćwiartki, cebulę w piórka.
- Tuńczyka odcedź z sosu, rybę dodaj do sałatki.
- Wykonaj dressing: sok z cytryny wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
- Tak przygotowanym sosem polej całą sałatkę.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"