Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Sałata rzymska z tuńczykiem


23.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 130 g  tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
  • 100 g  mieszanki sałat z sałatą rzymską
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 7 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka drobnego szczypiorku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz i osusz. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Obraną cebulę pokrój w półplasterki.
  3. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki i przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
  4. Jogurt połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i polej sałatkę.
  5. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem, a przed podaniem dokładnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE