Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałata rzymska z tuńczykiem


23.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 130 g  tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
  • 100 g  mieszanki sałat z sałatą rzymską
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 7 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka drobnego szczypiorku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz i osusz. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Obraną cebulę pokrój w półplasterki.
  3. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki i przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
  4. Jogurt połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i polej sałatkę.
  5. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem, a przed podaniem dokładnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE