Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka acapulco


13.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  pomidorów
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 100 g  brukselki
  • 8 sztuk liści sałaty
  • 150 g  ogórków
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka  sosu tatarskiego
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy. Brukselki umyj, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
  2. Pomidory, ogórki oraz sałatę umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Dodaj do niej pokrojone w paski pomidory oraz ogórki.
  3. Warzywa polej sosem tatarskim i skrop sokiem z cytryny. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE