Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g pomidorów
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 100 g brukselki
- 8 sztuk liści sałaty
- 150 g ogórków
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 szklanka sosu tatarskiego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sok z 1/2 cytryny
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę odsącz z zalewy. Brukselki umyj, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
- Pomidory, ogórki oraz sałatę umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Dodaj do niej pokrojone w paski pomidory oraz ogórki.
- Warzywa polej sosem tatarskim i skrop sokiem z cytryny. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
Źródło przepisu: Przyślij przepis