Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka amerykańska


21.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę amerykańską najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 sztuka  śledź
    marynowany
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 łyżka  seler korzeniowy
    starty na tarce o małych oczkach
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 3 łyżki  majonez
    gęsty
  • 1 kawałek  papryka czerwona
  • natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler skrop sokiem z cytryny. Cebulę i śledzia drobno pokrój. Jajka obierz ze skorupek i dość grubo pokrój.
  2. Wszystkie składniki przełóż do jednej miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj majonez i dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Gotową sałatkę udekoruj paskami czerwonej papryki i gałązkami natki pietruszki. Następnie wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE