Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 6 sztuk jajka
ugotowane na twardo - 1 sztuka śledź
marynowany - 1 sztuka cebula
mała - 1 łyżka seler korzeniowy
starty na tarce o małych oczkach - 1 łyżka sok z cytryny
- 3 łyżki majonez
gęsty - 1 kawałek papryka czerwona
- natka pietruszki
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler skrop sokiem z cytryny. Cebulę i śledzia drobno pokrój. Jajka obierz ze skorupek i dość grubo pokrój.
- Wszystkie składniki przełóż do jednej miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj majonez i dokładnie wszystko wymieszaj.
- Gotową sałatkę udekoruj paskami czerwonej papryki i gałązkami natki pietruszki. Następnie wstaw na godzinę do lodówki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa