Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka amerykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę amerykańską najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 sztuka  śledź
    marynowany
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 łyżka  seler korzeniowy
    starty na tarce o małych oczkach
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 3 łyżki  majonez
    gęsty
  • 1 kawałek  papryka czerwona
  • natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler skrop sokiem z cytryny. Cebulę i śledzia drobno pokrój. Jajka obierz ze skorupek i dość grubo pokrój.
  2. Wszystkie składniki przełóż do jednej miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj majonez i dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Gotową sałatkę udekoruj paskami czerwonej papryki i gałązkami natki pietruszki. Następnie wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE