Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1/2 sztuki brokuł
mały - 1 sztuka cykoria
- 1 puszka groszek konserwowy
- 1 sztuka por
średni - 4 sztuki jajka
- 1 łyżeczka musztarda
- 2 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł umyj, osusz i podziel na różyczki. Ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przelej zimną wodą.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek. Następnie pokrój w kostkę.
- Groszek odsącz z zalewy. Cykorię z porem umyj, osusz i drobno pokrój.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj łyżeczkę musztardy oraz majonez. Dopraw do smaku i wymieszaj.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka