Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.04.2020 Imieniny: Celestyna i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka brokułowa z fetą


14.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka brokułowa z fetą to przepis na szybkie i smaczne drugie śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  brokuł
  • 150 g  boczek wędzony
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  papryka żółta
  • 100 g  ser feta
  • 3 łyżki  żurawina
    suszona
  • 3 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • sól
    do smaku
  • pieprz kolorowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, wystudź.
  2. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę. Boczek również pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na rumiano.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj żurawinę i wymieszaj.
  4. W oddzielnej misce wymieszaj jogurt i majonez. Sosem polej sałatkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Katniss

Posty : 3

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE