Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka brokułowa z rokpolem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki pomidory
  • 10 dag  sera rokpol
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 sztuka czerwona cebula
    Sos
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • 3 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł ugotuj al dente w osolonej wodzie, przestudź i podziel na małe różyczki. Pomidory pokrój w kostkę, ogórki w półksiężyce, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszaj z serem.
  2. W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu, polej sałatkę. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut, by składniki się przegryzły.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE