Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka brokułowa z rokpolem


24.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki pomidory
  • 10 dag  sera rokpol
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 sztuka czerwona cebula
    Sos
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • 3 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł ugotuj al dente w osolonej wodzie, przestudź i podziel na małe różyczki. Pomidory pokrój w kostkę, ogórki w półksiężyce, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszaj z serem.
  2. W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu, polej sałatkę. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut, by składniki się przegryzły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE