Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 2 sztuki pomidory
- 10 dag sera rokpol
- 3 sztuki ogórki konserwowe
- 1 sztuka czerwona cebula
- Sos
- 1 łyżka majonezu
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- przyprawa uniwersalna
- pieprz
- 1 szczypta cukru
- 3 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł ugotuj al dente w osolonej wodzie, przestudź i podziel na małe różyczki. Pomidory pokrój w kostkę, ogórki w półksiężyce, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszaj z serem.
- W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu, polej sałatkę. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut, by składniki się przegryzły.
Źródło przepisu: przyślij przepis!