Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka brokułowa z rokpolem


24.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki pomidory
  • 10 dag  sera rokpol
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 sztuka czerwona cebula
    Sos
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • 3 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł ugotuj al dente w osolonej wodzie, przestudź i podziel na małe różyczki. Pomidory pokrój w kostkę, ogórki w półksiężyce, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszaj z serem.
  2. W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu, polej sałatkę. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut, by składniki się przegryzły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE