Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka brokułowa


18.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  brokułów
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  śmietany lub jogurtu greckiego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuła gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedź, wystudź i rozgnieć widelcem. Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Do salaterki przełóż kukurydzę i groszek, dodaj rozgniecione brokuły, śmietanę, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE