Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka caprese


14.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1 sztuka kulka sera mozzarella
  • garść listków świeżej bazylii
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • cukier
  • sól
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z pestek winogron

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry. Plastry pomidora rozłóż na talerzu. Na każdy plaster połóż plaster mozzarelli i listek bazylii. Oprósz wszystko pieprzem.
  2. Czosnek obierz i zmiksuj z odrobiną soli, cukru, 125 ml oliwy oraz 50 ml octu balsamicznego. Powstałym sosem polej caprese.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

sałatka capreseprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE