Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka cebulowo-winogronowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki zielone jabłka
  • 3 sztuki białe cebule
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 150 g  jasnych winogron
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w kostkę. Cebule obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki. Winogrona oderwij od gałązek, umyj, osusz i przekrój na pół usuwając pestki.
  2. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Owoce wrzuć do miski. Dodaj cebulę i polej sosem jogurtowo-koperkowym. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE