Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka chłodnikowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka chłodnikowa to przepis na smaczne i pełne witamin danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 2 sztuki  buraki czerwone
    o średnicy 3 cm
  • 2 liście  botwinka
    średnie
  • 4 sztuki  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
    nieduży
  • 1 pęczek  koperek
    świeży
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
    gęsty
  • 1 łyżeczka  ser feta
    + do posypania
  • 1 ząbek  czosnek
    mały
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w słupki. Podobnie przygotuj jedego buraczka, rzodkiewkę oraz ogórek. Tak przygotowane składniki wymieszaj.
  2. Jogurt zmiksuj z serem, czosnkiem i jednym buraczkiem na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę.
  3. Sałatkę rozłóż na talerze i posyp posiekanym koperkiem i pokruszonym serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

sałatkaprzepisbotwinkaburakisałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE