Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki jajka
ugotowane na twardo - 2 sztuki buraki czerwone
o średnicy 3 cm - 2 liście botwinka
średnie - 4 sztuki rzodkiewki
- 1 sztuka ogórek zielony
nieduży - 1 pęczek koperek
świeży - 2 łyżki jogurt naturalny
gęsty - 1 łyżeczka ser feta
+ do posypania - 1 ząbek czosnek
mały - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka obierz ze skorupek i pokrój w słupki. Podobnie przygotuj jedego buraczka, rzodkiewkę oraz ogórek. Tak przygotowane składniki wymieszaj.
- Jogurt zmiksuj z serem, czosnkiem i jednym buraczkiem na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę.
- Sałatkę rozłóż na talerze i posyp posiekanym koperkiem i pokruszonym serem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka