Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Sałatka cytrynowo-pieczarkowa


07.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka cytrynowo-pieczarkowa to przepis na oryginalne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cytryna
  • 400 g  pieczarki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 sztuka  skórka z cytryny
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj, podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedź. Po przestudzeniu pokrój w plasterki, posyp skórką z cytryny, skrop oliwą.
  2. Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki i dodaj do pieczarek. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE