Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka fasli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos do sałatki fasli można również przygotować z jogurtu naturalnego, sproszkowanej papryki, soli i pieprzu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaron farfalle (motylki)
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 250 g  szynka
  • 2 sztuki  pomidory
  • 2 sztuki  ogórek konserwowy
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 pęczek  szczypiorek
    Sos:
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj, odcedź. Warzywa konserwowe odsącz z zalewy. Pomidory, paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.
  2. Tak przygotowane warzywa wymieszaj z przestudzonym makaronem. Polej sosem przygotowanym z podanych składników. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE