Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka fasli


11.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos do sałatki fasli można również przygotować z jogurtu naturalnego, sproszkowanej papryki, soli i pieprzu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaron farfalle (motylki)
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 250 g  szynka
  • 2 sztuki  pomidory
  • 2 sztuki  ogórek konserwowy
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 pęczek  szczypiorek
    Sos:
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj, odcedź. Warzywa konserwowe odsącz z zalewy. Pomidory, paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.
  2. Tak przygotowane warzywa wymieszaj z przestudzonym makaronem. Polej sosem przygotowanym z podanych składników. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE