Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka galicyjska z pestkami


27.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  małych młodych ziemniaków
  • 4 łyżki  pestek dyni
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 6 łyżek  soku jabłkowego
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  ostrej musztardy
  • 6 łyżek  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane ziemniaki ugotuj w całości w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Boczek pokrój w plasterki i wysmaż. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki.
  2. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem, rzodkiewkami oraz uprażonymi pestkami dyni.
  3. Sok wymieszaj z miodem, musztardą i oliwą. Polej sałatkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE