Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 kg małych młodych ziemniaków
- 4 łyżki pestek dyni
- 10 dag chudego wędzonego boczku
- 1 pęczek rzodkiewek
- 6 łyżek soku jabłkowego
- 2 łyżki płynnego miodu
- sól
- pieprz
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 6 łyżek oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ziemniaki ugotuj w całości w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Boczek pokrój w plasterki i wysmaż. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki.
- Ziemniaki wymieszaj z boczkiem, rzodkiewkami oraz uprażonymi pestkami dyni.
- Sok wymieszaj z miodem, musztardą i oliwą. Polej sałatkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!