Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka ogórek
- 3 sztuki małe czerwone cebule
- garść zielonych oliwek
- garść czarnych oliwek
- 250 g fety
- 2-3 łyżki octu winnego
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki oregano
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek oraz cebulę obierz. Pomidor z ogórkiem pokrój w dużą kostkę, a cebulę pokrój w krążki. Fetę pokrój w kostkę, dodaj do pokrojonych warzyw razem z oliwkami. Wymieszaj.
- Oliwę wymieszaj z octem winnym, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp oregano i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis