Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Sałatka grecka


07.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego
  • 2 sztuki żółte papryki
  • 1 sztuka długi ogórek
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki małe czerwone cebule
  • 100 g  czarnych oliwek
  • 4 łyżki  octu z białego wina
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, osusz. Ogórek obierz, pokrój w dość grube plastry. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka, a paprykę w krążki.
  2. Tak przygotowane warzywa rozłóż na talerze. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop octem. Na wierzchu ułóż oliwki oraz po dwa plastry sera. Polej sałatkę oliwą i posyp oregano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE