Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka jajeczna z pieczarkami


05.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 10 sztuk mniejszych pieczarek
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka marchewka
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ósemki. Pieczarki obierz, pokrój na ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie. Pora umyj, osusz i pokrój w krążki. Marchewkę ugotuj, wystudź, obierz i pokrój w plasterki.
  2. Na półmisku ułóż jajka oraz pieczarki i posyp pokrojonym porem. Na wierzchu zrób kleksy z majonezu i całość oprósz do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Na koniec sałatkę udekoruj plasterkami marchewki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE