Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka jarzynowa z indykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę jarzynową z indykiem najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Najlepsza jest na drugi dzień po przyrządzeniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  seler korzeniowy
    duży
  • 1 sztuka  marchew
    średnia
  • 5 sztuk  ogórek kiszony
    średnie
  • 1 sztuka  jabłko
    duże, kwaśne
  • 1 szklanka  groszek konserwowy
  • 250 g  filet z indyka
    upieczony
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 4 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler i marchewkę wyszoruj, umyj i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, przestudź i pokrój w kostkę.
  2. Ogórki, jabłko i jajka obierz i razem z mięsem pokrój w kostkę. Groszek ugotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie, odcedź, wystudź i dodaj do pozostałych składników sałatki.
  3. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj majonez i ponownie wymieszaj. Przed podaniem schłodź sałatkę w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE