Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka jarzynowa


03.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka duży ziemniak
  • 1 sztuka mały seler
  • 1 sztuka mała cebula
  • 3 sztuki kiszone ogórki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka mała puszka groszku
  • 6 łyżek  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, seler oraz pietruszkę umyj, ugotuj do miękkości i pokrój w kostkę. Ziemniak ugotuj w mundurku, przestudź, obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miski.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Dodaj do jarzyn. Cebulę obierz, posiekaj. Groszek odcedź i razem z cebulą dodaj do pozostałych składników sałatki.
  3. Do warzyw dodaj majonez, wymieszaj. Dopraw sałatkę do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE