Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka kalafiorowo-arbuzowa


06.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka kalafiorowo-arbuzowa to przepis na oryginalne danie łączące owoce z warzywami.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  kalafior
  • 500 g  arbuz
  • 3 łyżki  ziarna słonecznika
    wyłuskane
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
    Sos:
  • 150 g  jogurt naturalny
  • 4 łyżki  majonez
  • 1/2 łyżeczki  skórka z cytryny
  • pieprz biały
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki sosu przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Odstaw.
  2. Kalafior podziel na różyczki, opłucz i gotuj przez 4 minuty w osolonym wrzątku. Osącz, ostudź.
  3. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Miąższ arbuza pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
  4. W misce wymieszaj kalafior z arbuzem. Polej sosem, wymieszaj. Na koniec posyp pestkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minnie

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

kalafiorarbuzprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE