Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka kalafiorowo-pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę kalafiorowo - pieczarkową najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kalafior
    mały
  • 1 opakowanie  pieczarki konserwowe
    słoik
  • 1/2 puszki  groszek konserwowy
  • 150 g  fasolka szparagowa
    zielona, gotowana
  • 3 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 2 łyżki  oliwki zielone
    bez pestek
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki, łodygi pokrój w plasterki. Następnie wrzuć kalafior do osolonego wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Odcedź.
  2. Pieczarki osącz, pokrój w ćwiartki. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki, a jajka w kostkę.
  3. Wszystkie składniki sałatki włóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i curry. Wymieszaj. Przed podaniem udekoruj oliwkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Zobacz więcej na temat:

kalafiorpieczarkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE