Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka kalafior
mały - 1 opakowanie pieczarki konserwowe
słoik - 1/2 puszki groszek konserwowy
- 150 g fasolka szparagowa
zielona, gotowana - 3 sztuki jajka
ugotowane na twardo - 2 łyżki oliwki zielone
bez pestek - 2 łyżki majonez
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 łyżeczka curry
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior podziel na różyczki, łodygi pokrój w plasterki. Następnie wrzuć kalafior do osolonego wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Odcedź.
- Pieczarki osącz, pokrój w ćwiartki. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki, a jajka w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki włóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i curry. Wymieszaj. Przed podaniem udekoruj oliwkami.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa