Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Sałatka kalafiorowo-tuńczykowa


03.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
By sałatka kalafiorowo-tuńczykowa była bardziej dietetyczna można w niej zastąpić majonez jogurtem naturalnym.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kalafior
  • 1 puszka  tuńczyk
    w oleju
  • 5 sztuk  ogórek kiszony
  • 1/2 sztuki  cebula
  • 4 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  szczypior
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Cebulę obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  2. Kalafior, cebulę, ogórki i tuńczyka przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
  3. Przed podaniem posyp sałatkę pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE