Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 łyżeczka sezam ziarenka
- 1 pęczek kolendra
natka - 1 pęczek koperek
- 1 pęczek natka pietruszki
- 1 sztuka ogórek zielony
- 200 g paluszki krabowe
- Sos:
- 2 sztuki sok z limetki
- 1 łyżka miód
- 5 łyżek oliwa
- 1 łyżka olej sezamowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - chili (przyprawa)
do smaku, w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek razem ze skórką pokrój obierakiem wzdłuż na wstążki.
- Składniki sosu dokładnie wymieszaj z rozdrobnionymi paluszkami krabowymi. Odstaw na 20 minut do lodówki.
- Po tym czasie wymieszaj sos z zieleniną i ogórkiem.
Źródło przepisu: Moje gotowanie