Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka krabowa


14.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę krabową najlepiej podawać z bagietką i masłem. Przed podaniem sałatkę można udekorować natką pietruszki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  paluszki krabowe
    surimi
  • 2 puszki  groszek konserwowy
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 5 łyżek  majonez
    sałatkowy
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    drobno posiekana
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Paluszki krabowe pokrój, posyp je posiekaną natką pietruszki, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki. Groszek odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE