Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka krabowa


14.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę krabową najlepiej podawać z bagietką i masłem. Przed podaniem sałatkę można udekorować natką pietruszki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  paluszki krabowe
    surimi
  • 2 puszki  groszek konserwowy
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 5 łyżek  majonez
    sałatkowy
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    drobno posiekana
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Paluszki krabowe pokrój, posyp je posiekaną natką pietruszki, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki. Groszek odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

sałatka krabowaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE