Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka kurczak gyros


21.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z kurczaka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • kilka świeżych ogórków gruntowych lub konserwowych
  • 2 sztuki pomidory
  • słoiczek majonezu
  • 5 łyżek  ketchupu
  • 1 sztuka średniej wielkości kapusta pekińska
  • ostra papryka
  • chili
  • sól
  • pieprz czarny
  • gotowa przyprawa do gyrosa (Kotanyi)
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z przyprawami. Przełóż do wysokiej szklanej misy.
  2. warzywa: ogórki, pomidory, paprykę pokrój w kostkę i układaj warstwami: papryka, kukurydza, ogórek, pomidor.
  3. majonez wymieszaj z ketchupem i wyłóż na warstwy.
  4. kapustę pekińską poszatkuj i przykryj nią sałatkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE