Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka kuskus z curry


22.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  kaszy kuskus
  • 1 łyżka  masła
  • czerwona cebula
  • 2 sztuki ugotowane marchewki
  • 1 sztuka dymka
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • garść płatków migdałowych
  • garść suszonej żurawiny
    Sos
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki  oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki  curry indyjskiego
  • 1 szczypta  kurkumy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus zalej 1,5 szklanki wrzątku, przykryj folią i odstaw na 60 minut.Następnie dodaj masło i zamieszaj widelcem.
  2. Cebulę oraz ugotowaną marchewkę obierz i pokrój w kosteczkę. Dymkę posiekaj razem z natką pietruszki.
  3. Tak przygotowane składniki dodaj do kaszy razem z żurawiną oraz z płatkami migdałowymi i wszystko razem wymieszaj.
  4. Jogurt wymieszaj z oliwą z oliwek, curry i kurkumą, a następnie dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE