Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka makaronowa z awokado, pomidorami i fetą


21.07.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę można wzbogacić świeżym koprem lub natką pietruszki.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

    Sałatka:
  • 300 g  makaron
    rurki
  • 2 sztuki  awokado
    dojrzałe
  • 500 g  pomidory
  • 400 g  ser feta
  • 1 garść  roszponka
  • 1 garść  rukola
  • 2 garści  bazylia
    posiekana
    Sos:
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 4 łyżki  sok z cytryny
  • 1 sztuka  skórka z cytryny
  • 3 łyżki  kapary

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Sok i skórkę z cytryny wymieszać z oliwą i kaparami.
  2. Sałatka: Makaron ugotować al dente, przepłukać w durszlaku zimną wodą i odsączyć.
  3. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  4. Pomidory i fetę pokroić w kostkę.
  5. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce i polać sosem.



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE