Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sałatka makaronowa z boczkiem


24.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka makaronowa z boczkiem to przepis na zużycie makaronu pozostałego z poprzedniego dnia.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  makaron tagliatelle (wstążki)
    ugotowany
  • 200 g  boczek wędzony
    bez kości
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 puszka  pomidory
    w zalewie
  • 1 łyżka  smalec
  • 1 łyżka  mąka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w drobną kostkę. Obsmaż na rumiano na rozgrzanym smalcu.
  2. Cebulę obierz, posiekaj. Szczypior posiekaj i obsmaż razem z cebulą na rozgrzanej patelni.
  3. Na końcu wsyp mąkę, zasmaż. Następnie podlej 7 łyżkami wody, dodaj pomidory z zalewą. Podduś wszystko razem przez chwilę.
  4. Makaron przełóż do miseczki, zalej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE