Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka marchewkowo-jabłkowa z awokado i selerem


10.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • klarowane masło

Sposób przyrządzania:

  1. Selera pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż go na rogrzanym klarowanym maśle przez 10 minut. Następnie zdejmij z patelni i odstaw do przestygnięcia.
  2. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Do miski wrzuć przestudzony seler, awokado, marchew oraz jabłko. Dodaj jogurt naturalny, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE