Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 puszka fasola biała
- 1 puszka fasola czerwona konserwowa
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 2 sztuki awokado
duże, dojrzałe - 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka papryka zielona
- 2 sztuki cebula
- 2 ząbki czosnek
- Sos:
- 1 łyżka majonez
- 3 łyżki keczup
- 1 łyżka dżem
morelowy - 1 sztuka chili papryczka
bez pestek - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę i kukurydzę osącz z zalewy. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Awokado umyj, wyjmij pestki i pokrój w dużą kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski. W oddzielnej misce wymieszaj płynne składniki sosu z oczyszczoną z pestek i posiekaną papryczką chili. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne