Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka meksykańska to szybka w przygotowaniu i smaczna potrawa.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 1 puszka  fasola biała
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 2 sztuki  awokado
    dojrzałe
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
    Sos:
  • 1 łyżka  majonez
  • 3 łyżki  keczup
  • 1 łyżka  dżem morelowy
  • 1 sztuka  chili papryczka
    bez pestek
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę i kukurydzę osącz z zalewy. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. Awokado umyj, usuń pestki, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.
  3. Papryczkę chili posiekaj i wymieszaj z pozostałym składnikami sosu. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE