Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka mięsno-serowa


25.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży brokuł
  • 20 dag  sera z niebieską pleśnią
  • 25 dag  fileta z kurczaka
  • 10 dag  majonezu
  • 10 dag  suszonych pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 ml  jogurtu typu greckiego
  • oregano
  • bazylia
  • 1 łyżka  przyprawy gyros
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Różyczki brokułu ugotuj al dente. Przestudź. Pomidory pokrój w paski, ser w kostkę. Wymieszaj wszystko razem.
  2. Filet pokrój w paski, obtocz w przyprawie i smaż na złoto. Przestudź mięso i ułóż na sałatce.
  3. Jogurt wymieszaj z majonezem, ziołami i rozdrobnionym czosnkiem. Dopraw. Polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE