Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka Nicejska z makaronem świderki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  Makaron Świdry np. Lubella
  • 5 sztuk  Jajka
  • 1 sztuka  Czerwona cebula
  • 250 g  Fasolka szparagowa zielona
  • 15 szklanek  Czarne oliwki
  • 1 puszka  Tuńczyk w kawałkach w zalewie
  • 5 sztuk  Fileciki anchois
  • 250 g  Pomidorki cherry
  • Sok z cytryny
    do smaku
  • Oliwa z oliwek
    wg uznania
  • Sól
    do smaku
  • Pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
  2. Fasolkę blanszujemy we wrzątku i hartujemy zimną wodą by nie straciła koloru. Jaja gotujemy na twardo następnie obieramy i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka i anchois odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na pól.
  3. Makaron rozkładamy na półmisku, a na nim układamy wszystkie składniki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
Smacznego!


Źródło przepisu: informacja prasowa Synertime


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE