Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka Nicejska z makaronem świderki


12.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  Makaron Świdry np. Lubella
  • 5 sztuk  Jajka
  • 1 sztuka  Czerwona cebula
  • 250 g  Fasolka szparagowa zielona
  • 15 szklanek  Czarne oliwki
  • 1 puszka  Tuńczyk w kawałkach w zalewie
  • 5 sztuk  Fileciki anchois
  • 250 g  Pomidorki cherry
  • Sok z cytryny
    do smaku
  • Oliwa z oliwek
    wg uznania
  • Sól
    do smaku
  • Pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
  2. Fasolkę blanszujemy we wrzątku i hartujemy zimną wodą by nie straciła koloru. Jaja gotujemy na twardo następnie obieramy i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka i anchois odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na pól.
  3. Makaron rozkładamy na półmisku, a na nim układamy wszystkie składniki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 79

Przepisy: 97


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 3

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE