Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie Makaron Świdry np. Lubella
- 5 sztuk Jajka
- 1 sztuka Czerwona cebula
- 250 g Fasolka szparagowa zielona
- 15 szklanek Czarne oliwki
- 1 puszka Tuńczyk w kawałkach w zalewie
- 5 sztuk Fileciki anchois
- 250 g Pomidorki cherry
- Sok z cytryny
do smaku - Oliwa z oliwek
wg uznania - Sól
do smaku - Pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
- Fasolkę blanszujemy we wrzątku i hartujemy zimną wodą by nie straciła koloru. Jaja gotujemy na twardo następnie obieramy i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka i anchois odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na pól.
- Makaron rozkładamy na półmisku, a na nim układamy wszystkie składniki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
Źródło przepisu: informacja prasowa Synertime