Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka nicejska


10.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 4 sztuki liście sałaty
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/2 sztuki pomidora
  • sos vinaigrette

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerz. Ogórek pokrój w plastry, pomidor w ćwiartki, paprykę w kostkę, a cebulę w krążki.
  2. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy.
  3. Na sałacie ułóż ogórek, pomidor, paprykę, cebulę, jajko, tuńczyka oraz fasolę. Wierzch polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.20 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE