Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka nicejska


10.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 4 sztuki liście sałaty
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/2 sztuki pomidora
  • sos vinaigrette

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerz. Ogórek pokrój w plastry, pomidor w ćwiartki, paprykę w kostkę, a cebulę w krążki.
  2. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy.
  3. Na sałacie ułóż ogórek, pomidor, paprykę, cebulę, jajko, tuńczyka oraz fasolę. Wierzch polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.20 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE