Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka nicejska


10.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 4 sztuki liście sałaty
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/2 sztuki pomidora
  • sos vinaigrette

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerz. Ogórek pokrój w plastry, pomidor w ćwiartki, paprykę w kostkę, a cebulę w krążki.
  2. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy.
  3. Na sałacie ułóż ogórek, pomidor, paprykę, cebulę, jajko, tuńczyka oraz fasolę. Wierzch polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.20 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE