Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka owocowa w melonie


14.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka melon siatkowany
  • 1 szklanka  malin
  • 2 sztuki owoce kiwi
    Sos
  • 50 ml  soku pomarańczowego
  • 1 łyżka  cukru waniliowego
  • 2 łyżki  likieru pomarańczowego
  • 1 łyżka  rumu
    Dodatkowo
  • 10 dag  czerwonych porzeczek
  • 2-3 sztuki gałązki melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Melon przetnij na pół, usuń pestki. Następnie łyżeczką wydrąż miąższ, formując z niego kuleczki.
  2. Do miski wrzuć kulki z miąższu z melona. Dodaj do nich maliny oraz pokrojone w półplasterki, obrane kiwi. Sok pomarańczowy wymieszaj z cukrem waniliowym, likierem pomarańczowym oraz rumem. Tak powstałym sosem skrop owoce.
  3. Gotową sałatkę nałóż do melonowych miseczek. Schłodź w lodówce. Przed podaniem danie udekoruj porzeczkami oraz melisą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE