Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową


21.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zjedzenie banana może poprawić humor. Zawiera on aminokwas tryptofan oraz witaminę B6, które pomagają organizmowi w produkcji serotoniny.

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  melon
    miodowy
  • 1 sztuka  mango
  • 1 sztuka  pomarańcza
  • 1 sztuka  banan
  • 10 sztuk  orzechy włoskie
  • 3 łyżki  płatki migdałowe
  • 2 łyżki  miód
    wielokwiatowy

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
  2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
  3. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE