Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki banan
dojrzały - 2 sztuki jabłka
- 2 sztuki kiwi
- 10 sztuk truskawki
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 4 łyżki jogurt grecki
- 4 łyżki musli
tropikalne - 1 garść melisa
listki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce dokładnie umyj, osusz. Truskawki oczyść z szypułek i pokrój w plasterki. Jabłka, banany i kiwi obierz i również pokrój w plasterki. Wszystkie owoce włóż do miski, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Wstaw na 10 minut do lodówki.
- Po tym czasie rozłóż sałatkę na płaskich talerzach. Na wierzch każdej porcji połóż kleks jogurtu greckiego i posyp musli. Przed podaniem udekoruj listkami melisy.
Źródło przepisu: Przyslij przepis