Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki grejpfrut
czerwony - 2 sztuki pomarańcze
- 1/2 sztuki awokado
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1/2 pęczki rzodkiewki
- 1 garść rukola
- Sos:
- 3 łyżki sok z grejpfruta i pomarańczy
- 1 łyżka miód
- 1 łyżka ocet winny
czerwony - 3 łyżki oliwa
- imbir
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z każdego owocu odetnij z końcówki plastry. Następnie zetnij skórę z białą częścią i pokrój owoce w plastry.
- Awokado pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- W misce wymieszaj sok, ocet, miód i oliwę. Dopraw do smaku.
- Plastry owoców ułóż na półmisku. Posyp awokado, rzodkiewką i umytą rukolą. Polej wszystko sosem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia