Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 6 sztuk mandarynka
- 250 g ananas
z puszki - 3 sztuki jabłka
- 250 g winogrona
- 1 łyżka sok z cytryny
- 4 łyżki miód
- 1 szklanka śmietana kwaśna
gęsta, 12%
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny. Mandarynki obierz, podziel na ćwiartki. Winogrona umyj, osącz. Ananasa odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Miód rozgrzej, wymieszaj ze śmietaną. W misce wymieszaj wszystkie owoce i polej sosem. Wymieszaj. Przed podaniem lekko schłodź.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa