Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka pieczarkowa z ogórkami i kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  pieczarek
  • 3 sztuki ogórki zielone
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • zielenina do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj i gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut. Następnie odcedź, odciśnij w ręczniku papierowym. Grzyby pokrój w kostkę i włóż do miski.
  2. Kukurydzę osącz z zalewy. Ogórki zielone i kiszone oczyść, pokrój w kostkę i odciśnij z nadmiaru soku. Szczypiorek oczyść i drobno posiekaj. Składniki dodaj do pieczarek.
  3. Do wszystkich składników dodaj majonez, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę zieleniną i schłodź przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE