Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka pieczarkowa z ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka pieczarkowa z ryżem to przepis na smaczną i szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryż
    ugotowany na sypko
  • 300 g  pieczarki
    małe
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1/2 puszki  groszek konserwowy
  • 1/2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 pęczek  szczypior
  • 1/2 szklanki  sos winegret

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Szczypior umyj i posiekaj.
  2. W miseczce wymieszaj pieczarki, pomidory, szczypior oraz groszek i kukurydzę. Sałatkę polej sosem winegret, wymieszaj.
  3. Na półmisku ułóż kopczyk z ryżu i obłóż go dookoła wianuszkiem przygotowanej sałatki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Zobacz więcej na temat:

pieczarkiryżprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE