Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 szklanka ryż
ugotowany na sypko - 300 g pieczarki
małe - 2 łyżki oliwa
- 1/2 puszki groszek konserwowy
- 1/2 puszki kukurydza konserwowa
- 2 sztuki pomidory
- 1 pęczek szczypior
- 1/2 szklanki sos winegret
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Szczypior umyj i posiekaj.
- W miseczce wymieszaj pieczarki, pomidory, szczypior oraz groszek i kukurydzę. Sałatkę polej sosem winegret, wymieszaj.
- Na półmisku ułóż kopczyk z ryżu i obłóż go dookoła wianuszkiem przygotowanej sałatki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa